Schadl–Völner-ügy: hónapokon át lehallgatták Czine Ágnes alkotmánybíró végrehajtó gyerekeit

2023.04.06. 12:07
Hónapokon keresztül lehallgatták Czine Ágnes alkotmánybíró végrehajtóként dolgozói gyerekeit, miután kiderült, hogy bizalmas kapcsolat fűzi őket Schadl Györgyhöz.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, Schadl György két hónappal a letartóztatása előtt Czine Ágnes alkotmánybíróval találkozott a budapesti Félix étteremben, akinek mindkét gyermeke végrehajtóként dolgozik.

A 24.hu az ügy nyomozati irata alapján azt írja, hogy a végrehajtói kar elnöke elfogása után másfél hónappal az ügyészség indítványára a bíróság engedélyezte az alkotmánybíró végrehajtóként dolgozó gyerekeinek, Fiedler Laurának és Fiedler Bálintnak a lehallgatását.

A lehallgatási engedély 2021. december 15. és 2022. március 14. közötti időszakra szólt, és a Központi Nyomozó Főügyészség indítványa szerint erre azért volt szükség, mert a nyomozás adatai szerint „a rövid ideje végrehajtónak kinevezett érintettek bizalmas viszonyt tartanak fenn Schadl Györggyel és feleségével”.

Az ügyészség szerint felmerült, hogy Fiedler Bálint közreműködhetett abban, hogy a harmadrendű vádlott R. R. és társai jogtalan előnyhöz jussanak. Az ötödrendű vádlott, A. T. ugyanis azt vallotta, hogy Fiedler mások mellett egy nagy értékű felszámolási ügy rendezésében próbált segédkezni, és több, Schadlt érintő üzleti tárgyaláson is jelen volt.

Az ügyészség emellett azt is gyanította, hogy Schadl eljárás alá vonását követően Fiedler Laura és Schadl György felesége „konspirált körülmények között” találkozhattak.

Nem nyilatkoztak

lap megkeresésére Fiedler Laura és Fiedler Bálint sem volt hajlandó válaszolni. Előbbit arról akarták kérdezni, hogy miként került kapcsolatba Völner Pál fiának cégével, amelytől végrehajtói irodája korábbi székhelyét bérelte.

A Fiedler testvérek és Czine Ágnes ügyvédje a lapnak küldött levelében azt írta: Fiedler Laurának semmilyen érdeke nem fűződött ahhoz, hogy éppen arra az ingatlanra kössön bérleti szerződést, csupán „az esztergomi szűk ingatlanpiacon ezt találta alkalmasnak irodája kialakítására”.

Az ügyészség végül egyik Fiedler testvért sem hallgatta ki, és úgy látszik, hogy teljesen kimaradtak a Völner–Schadl-ügyből. A Völner–Schadl-ügy legutóbbi tárgyalásáról részletes cikkben számoltunk be.  Az vádlottak legközelebb májusban állnak a bírák elé.