Vizsgálatot rendelt el a rendőrség Hadházy Ákos ügye miatt

2023.04.11. 17:19
Elfogadhatatlannak tartja a rendőrség Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Karmelita kolostornál történt rendőri intézkedéssel kapcsolatos megnyilvánulásait. A körülmények tisztázása érdekében a készenléti rendőrség parancsnoka vizsgálatot rendelt el.

Mint megírtuk, múlt hét szerda reggel is megkezdte a Karmelita kolostor bejáratát elzáró kordon bontását Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő és a Momentum parlamenti frakciójának néhány tagja.

Az ezt megelőző héten a rendőrség eljárást indított Hadházy Ákos ellen, akit ez sem tartott vissza az újabb akciótól. Ugyanis szerda délelőtt is összetűzésbe kerültek a tüntetők a rendőrséggel, míg a kormánytagok többsége nem a főbejáraton közelítette meg munkahelyét.

A rendőrség beszámolója szerint a Készenléti Rendőrség és a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai április 5-én a Karmelita kolostor előtti területen – ahol több személy lebontotta az építési kordont – hat embert igazoltattak, egy fővel szemben testi kényszert alkalmaztak.

A helyszínről a rendőrök senkit nem állítottak elő. Az érintettek a rendőri intézkedés ellen nem éltek panasszal – tették hozzá.

Mint írják, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a közösségi oldalán az intézkedő rendőrökről a becsületük és jó hírnevük csorbítására alkalmas kijelentéseket fogalmazott meg, miközben a rendőri intézkedés ellen ő sem élt panasszal.

A képviselő közösségi oldalára kikerült posztok valóságtartalmának megállapítása és az intézkedés körülményeinek tisztázása érdekében

a Készenléti Rendőrség parancsnoka vizsgálatot rendelt el.

Hozzátették: a véleménynyilvánítás szabadságát tiszteletben tartva határozottan visszautasítanak minden, a rendőri állományra és ezáltal a rendőrségre nézve sértő megnyilvánulást és véleményt.