Szivárványos vécékkel újít a Sziget

2023.04.17. 17:31
A Sziget szervezői korábban már jelezték, hogy idén konténeres angolvécéblokkokat alakítanak ki a fesztiválon, a látványtervek azonban csak most érkeztek meg.

A Sziget Fesztivál szervezői februárban jelentették be, hogy idén teljesen megújul a Sziget higiéniai blokkja. Eltűnnek a Toi Toi vécék, helyettük konténeres angolvécéblokkokat alakítanak ki.

A fesztivál hivatalos Facebook-oldalán most tették közzé az új vécék látványterveit. Mint írták, korábban már bejelentették, hogy a Sziget mosdóinak 95 százaléka öblíthető lesz, és a blokkokban folyóvíz is lesz.

A látványtervek szerint szivárványszínű paravánnal veszik körbe a vécéblokkokat, ahol a női és a férfi részleg egymástól elkülönítve lesz kialakítva.

Mint megírtuk, idén luxussá válik a fesztiválozás: az infláció és az elszálló energiaárak miatt ugyanis a fesztiváliparban 20–35 százalékos áremelkedés söpört végig, és ezt a látogatók már ebben az évben megérzik. A Sziget Fesztivál esetében idén a teljes bérlet 146 ezer, a napijegy 34–42 ezer forintba kerül.