Gázolt a vonat Szomódnál

2023.05.21. 15:15
Elgázolt egy embert egy személyvonat Szomód térségében, a kerékpárút vasúti átjárójában. A balesetkor a fénysorompó tilos jelzést mutatott, a helyszínelés végéig csak egy vágányon haladnak a vonatok. A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon 15-20, esetenként 20-30 perccel hosszabb menetidőkre lehet számítani.

A Sopronból Budapest-Kelenföldre tartó, Komáromból 13:38-kor továbbindult Kékfrankos InterCity (IC 995) elgázolt egy embert Almásfüzitő és Tata között egy vasúti-közúti átjáróban. A balesetkor a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett – közölte közösségi oldalán a Mávinform.

Mint írják, a helyszínelés végéig – várhatóan 16-17 óráig – itt csak egy vágányon haladhatnak a vonatok. Emiatt a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon 15-20, esetenként 20-30 perccel hosszabb menetidőkre lehet számítani.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a gázolásban érintett szerelvény utasaiért mentesítő járat érkezett, a komáromi hivatásos tűzoltók az utasok biztonságos átszállásában nyújtanak segítséget.

A vasúttársaság hozzátette, hogy a baleset miatt a gázolásban érintett vonat után haladó, München, Bécs felől Kelenföldre tartó, Győrből 13:28-kor továbbindult Railjet xpress (RJX 61) menetideje jobban megnövekedhet, mert Almásfüzitőnél át kell állnia a másik vágányra, amelyen folytathatja az útját.

Továbbá a Budapest-Kelenföld állomásról Sopronba 15:29-kor induló Kékfrankos InterCity (IC 986) nem közlekedik Kelenföld és Győr között. Győrig a Kelenföldről 15:24-kor Bécsen át Münchenbe induló Railjet xpress vonattal (RJX 68) utazhatnak az utasok. A Railjet Tatán és Komáromban is megáll. Győrtől Sopronig az Intercity utasait FLIRT motorvonat szállítja tovább. 

A Sopronból Kelenföldre 18:21-kor induló Ikva InterCity (IC981) helyett Győrig FLIRT motorvonat fog közlekedni – írták.