Megvan, melyik szám szólt a legtöbbet a hazai rádiókban tavaly

2023.06.07. 15:52
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatása szerint több mint 12 ezerszer játszották le 2022-ben a hazai rádiók a Szikora Róbert közreműködésével készült ValMar-szerzeményt, az Úristent.

Az NMHH elemzése 152 rádió önbevalláson alapuló műsortükrét dolgozta fel különböző változók alapján, így egy 22,7 millió soros adattábla állt elő.

A kutatás szerint a teljes kínálatban a legtöbbet játszott zenekarnak a Wellhello számított, amelynek dalai átlagosan hatévesek voltak. Majdnem négyszer annyiszor hallhattuk a zenekart, mint a huszadik helyezett Soulwave-et – ismertette az NMHH.

A népszerű művészek között feltűntek olyanok, akik csak néhány éve adták ki a számaikat, de megjelentek főként az előző évezredben tevékenykedők, így a Republic zenekar és a Mária Rádió által sokat játszott Szentpéteri Csilla is.     

A külföldi művészek közül egy albán származású amerikai énekesnő volt a legnépszerűbb: Ava Max. Friss, átlagosan egyéves dalokat hallhatott tőle a közönség.

A második helyezett Ed Sheeran, a háromszoros Grammy-díjas angol énekes volt – írták.

A vizsgált rádiók több mint 12 ezerszer játszották le a Szikora Róbert közreműködésével készült ValMar-szerzeményt, az Úristent, amely 2022-ben jelent meg.

A top20 külföldi zeneszám között csupán négy 2020-as található, a többi mind frissebb. A legnépszerűbb számot – a dal címe ABCDEFU  Gayle énekelte és 11 ezernél is többször volt hallható a magyar kereskedelmi, közösségi, de még a közszolgálati rádiókban is.

Rádiók szerint is változnak a legnépszerűbb előadók 

Jellemzőnek nevezték, hogy a hálózatos szolgáltatók ugyanazt a zenészt részesítik előnyben, így a Karc FM az Edda Műveket és az LGT-t, a Magyar Katolikus Rádió Kövi Szabolcsot és a The Crossoverst, a Mária Rádió a Gáspár Károly Triót, Győrfi Albertet és Szentpéteri Csillát, a Best FM a Kowalsky meg a Vegát, a Szent István Rádiók a Magyar Állami Operaház Kórusát, a Rádió 1 pedig a Wellhellót.

Rúzsa Magdi, a harmadik legtöbbször játszott magyar művész számos, egymástól független rádió kínálatában is kiemelten szerepelt 2022-ben – tették hozzá.  • Tippek
  • Hitelkártya