Borkai Zsolt: Az biztos, hogy nőket többet nem viszünk a hajóra

DSC1095
2023.06.11. 21:43
A szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt lezárta a múltat, indul a 2024-es önkormányzati választásokon, és nem visz több nőt az Adriára. Úgy véli, hogy Czeglédy Csaba szivárogtatta ki az országos botrányt okozó szexvideót.

Borkai Zsolt az ATV Heti Napló című műsorában vasárnap jelentette be: indul Győr polgármesteri posztjáért a 2024-es önkormányzati választásokon. Az adriai szexbotránya miatt lemondásra és a kormánypártból távozásra kényszerülő olimpiai bajnok az interjúban arról is beszélt, hogy úgy véli, a Demokratikus Koalíció (DK) szivárogtatta ki a jachtozás felvételeit. 

Borkai hozzátette, hogy bizonyítéka ugyan nincs rá, de úgy gondolja, hogy a DK szombathelyi politikusa, Czeglédy Csaba állhat az adriai szexbotrány kirobbantása mögött. Azt mondta Sváby Andrásnak, hogy korábban nem akart interjút adni, de a győri atlétikai klub elnökválasztása apropót adott ehhez, miközben lezárta életének korábbi szakaszát, amit a szexbotrány fémjelzett. 

Borkai azt mondta, hogy a nyilvánosság előtt is le akarja zárni az adriai jachtozás által kiváltott korszakot, és új fejezetet akar nyitni. Úgy érzi, hogy közellenséggé vált, de megerősödve jött ki a történtekből.

Az interjúban elmesélte: nem olvasta a róla szóló híreket, mert késszúrásnak érezte őket, de most eljött a pillanat, amikor a győriek elkezdték megkeresni, és rájött, hogy a botrány ellenére még mindig szeretik a Rába-parti városban.

Sokan haragudtak rám a történtek miatt, a múltat nem lehet eltörölni, nem sajnálom magam, ha fél éve beszélgetünk, akkor még nyalogattam volna a sebeimet. A család nélkül nem tudtam volna átvészelni a történteket, pedig nekik ártottam a legtöbbet

– mondta Borkai Zsolt.

A Fideszben már tudtak mindent

Borkai Zsolt 2019 októberében a szexbotrány ellenére nyerte meg az önkormányzati választásokat. A korábbi polgármester tudta, mikor fognak megjelenni a jachtozós szexvideók, mert Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója felhívta, és közölte vele, hogy

„kurvás, korrupciós és drogügyekkel” fogják támadni a kampány során.

Borkai hozzátette, hogy már korábban tudott a felvételekről. Első reakciója az volt, hogy megkérte a családot, menjenek haza, és beszélt nekik a videók várható megjelenéséről. Vállalni akarta a felelősséget azért, ami megtörtént. De nem tudta, hogy ekkora volumenű ügy lesz. A képeket már korábban látta, de nem érezte veszélyesnek a dolgot. „Aki a képeket vitte, úgy jött, hogy segíteni akart nekem.”

Azt gondoltam, rendben lesz minden, tettem a dolgomat, és nem foglalkoztam ezzel, sok volt még a választásig, és nem unatkoztam. Én úgy gondoltam, hogy csak a családomra fog tartozni az ügy. Később, amikor a Fideszben egyre többen tudtak róla, ők sem figyelmeztettek engem. Ők sem, de pláne én sem gondoltam, hogy ez ekkorát fog szólni. Orbán Viktorral a botrány óta nem beszéltem, de Kubatov Gábor is tett rá célzást, hogy magasabb körökben is tudnak róla

– mondta Borkai Zsolt. Kubatov másodjára azt mondta neki, hogy nem engednek a zsarolásnak, és a jobboldali média az olimpikon mellé fog állni. „Egyértelmű volt, hogy indulok a választásokon, mert nagyon népszerű voltam Győrben” – tette hozzá Borkai, hozzátéve, hogy nem szólalt meg benne a vészcsengő. Ezt követően vásárolták meg 10 millió forintért a felvételeket. 

Azért engedtünk a zsarolásnak, mert nem akartam, hogy megszégyenítsenek minket, óriási naivitás volt, de nem tudtam a zsarolók fejével gondolkodni. Csak a rendőrségen láttam a videókat. A feleségemmel együtt rettegve néztük a bejegyzéseket, de képtelen voltam a felvételeket is megnézni. A feleségem sem nézte meg, de nem voltunk jóban abban az időszakban

– mondta Borkai Zsolt, aki szerint az ellenzék célja az volt, hogy minél hamarabb mondjon le a polgármesteri címről. A volt győri polgármester szerint az ellenzék túl későn kezdte meg a lejáratását. „Nem Józsi bácsi, hanem a DK szivárogtatta ki a felvételeket. Meggyőződésem. Bizonyítékaim nincsenek, de szerintem Czeglédy Csaba áll az ügy mögött” – tette hozzá. 

Az biztos, hogy nőket többet nem visszünk a hajóra! Nekem már nem fáj, a családnak már nem fáj. Már nem tudnak szégyent okozni. Javítani már nem tudok rajta, rám égett, már nem érdekel

– jelentette ki Borkai, aki arról is beszélt, hogy családjával nem akartak gyengeséget mutatni, összekapaszkodtak a botrány kirobbanásakor. A felesége hosszú folyamat részeként tudott neki megbocsátani.

Az adriai út és a jövő évi választások

Borkai előre tudta, hogy prostituáltak is lesznek a hajón, az egyik barátja szervezte le őket. A korábbi polgármester szerint az egyik lány konkrét zsarolási szándékkal érkezett az Adriára.

Abban a helyzetben nem arra figyeltünk, hogy videóznak. Már nem emlékszem rá, nem esett le. Életem végéig elkísér ez a botrány, egy kissé celebbé tettek, de nem akarok az lenni. Előre akarok tekinteni. Indulok a győri polgármesteri címért, függetlenként. Nincs semmilyen kapcsolatom a Fidesszel. Egy ideig kerestem őket, most már nem

– mondta Borkai, aki nem gondolta, hogy a győri atlétikai klub vezetője lesz, de felkérték, és örült neki, hogy újra a sport közelében lehet.  

Nagyon sokat gondolkodtam, hogy miért induljak el. Tartozom a győrieknek, mert ekkora botrány ellenére megválasztottak. Cserben hagytam őket, mert nem tudtam elviselni, hogy egyedül maradtam. Nem Dézsi Csaba ellen indulok, hanem a győriekért. Sok mindenben egyetértek a kormánnyal, és sok mindenben nem, de továbbra is jobboldali ember vagyok

– fogalmazott az olimpiai bajnok. 

(Borítókép: Borkai Zsolt 2019. október 15-én. Fotó: Kaszás Tamás / Index)