Folytatódik a csepeli kormánypárti belviszály

2023.07.01. 06:27
Borbély Lénárd polgármester úgy tudja, hogy Németh Szilárd országgyűlési képviselő hozott politikai ítéletet két iskolaigazgatóról. Németh Szilárd arról posztolt, hogy Borbély Lénárdék ellehetetlenítették egy diákkollégium megépítését.

Borbély Lénárd szerint

Vargáné Andrási Editet, a Katona József Általános Iskola igazgatóját és Málek Istvánt, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola igazgatóját eltávolították az iskoláik éléről. A kinevezésük lejárt, az új pályázatukat elutasították. Tudjuk, hogy a politikai ítéletet Németh Szilárd hozta meg.

Csepel közelmúltban még fideszes polgármestere úgy fogalmazott, „számomra a két igazgató szakmaisága és elhivatottsága megkérdőjelezhetetlen. Elmozdításuk súlyos kárt okoz és nagyon rossz folyamatot indít el. Ezért arra kérem a szülőket és a diákokat, hogy közösen álljunk ki értük”.

Németh Szilárdék megdöbbentek

A kormánypárti országgyűlési képviselő korábbi Facebook-posztjában kifejtette:

Megdöbbenve értesültünk arról, hogy a KIMBA diákkollégiumának megépítését Borbély Lénárd, Csepel polgármestere és Märtz József, a Magyar Birkózók Szövetségének elnökségi tagja közös egyetértésben lehetetlenítették el.

Németh Szilárd megjegyezte, a kollégium helyén „közpénzen, a csepeli adófizetők közel egymilliárd forintjából Märtz úr Hollandi8 luxusétterme és betonalapú teniszpályák nőttek ki a földből. Most már azt is értjük, hogy Märtz úr mit keresett, miért jelent meg nap mint nap magánemberként az építési területen”.

A csepeli fideszes polgármester pártból történt kiszorításával itt foglalkoztunk bővebben, Borbély Lénárddal interjút is készítettünk.