18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Felkavaró videóval jelentkezett a rendőrség, ez a tömény valóság

2023.07.06. 20:19
Felkavaró videóval jelentkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán. Elmondásuk szerint épp azért mutatják meg a képsorokat az embereknek, hogy tudják, milyen a tömény valóság.

Nem mindennap láthatunk ennyire felkavaró videót a Budapesti Rendőr-főkapitányság oldalán, mint amilyet csütörtökön tettek közzé. A leírás szerint a képsorok halálos közúti balesetek helyszínein készültek. „Nem egy beállított filmjelenet, hanem a tömény valóság” – hangsúlyozták.

Az elmúlt hetekben több halálos baleset történt az ország útjain és a fővárosban. Ilyen egy baleset helyszíne, és ha úgy gondolod, hogy te majd megválasztod a saját szabályaid, akkor jó eséllyel ez veled is meg fog történni. Mert meg fog. Ma vagy holnap vagy öt év múlva. És nem csak veled. Mást is magaddal rántasz, akinek a te döntésed miatt esélye sincs cselekedni. Aki haza akart érni, de nem fog. És lehet, te sem

– írták a bejegyzésben. „A döntés a tiéd, ez a döntés pedig nem arról szól, hogy szeretjük vagy nem szeretjük a szabályokat; ott kezdődik, hogy fontos az életünk, és fontos mások élete” – hangsúlyozták.

Ismételten kiemelték, hogy fontos a szabályok betartása, ugyanis „ha nem vesszük semmibe őket, akkor ezek a helyszínek nem léteznének”. Tájékoztatásuk szerint elenyésző azoknak a baleseteknek a száma, amelyek nem emberi hiba miatt következnek be. Viszont 

amelyek tragédiával végződnek, azok közül az egyik leggyakoribb ok a gyorshajtás, a sebességhatárok és a közlekedési szabályok súlyos semmibevétele.

„Vezessetek tudatosan, higgadtan, figyelmesen, hogy ne a véletlenen múljon az életünk, a mellettünk ülők vagy a többi közlekedő élete. Mert esélyünk elkerülni a rosszat csakis addig van, amíg meghozzuk a döntéseinket; hogy hazaérjünk, és mások is hazaérjenek. Hiszen mindenkit hazavárnak” – zárták az Instagramon megosztott videó leírását.

A felkavaró képsorokat alább láthatják. Megtekintésüket csak erős idegzetűeknek ajánljuk!