18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Végignézte két kisgyerek, ahogy apjuk meghal a Balatonban

2023.07.15. 09:54

Vízbe fulladt egy férfi hétfőn a Balaton vizében Balatongyöröknél. A Tények információi szerint a családapa 4 éves lányával és 8 éves fiával bérelt vízibiciklit, amit egy ponton a víz erősebben kezdett odébb sodorni. 

A fedélzeten maradt kislány pánikszerű sikítására felfigyelt a férfi, aki éppen a fiával volt a vízben. A jármű után kezdett el úszni, de a strand gondnoka szerint nem volt gyakorlott úszó, és elmerült a vízben. A fiút evezősök mentették ki a Balatonból, azonban hiába nyújtották kezüket a 40 év körüli férfinek, ő már nem tudott belekapaszkodni. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság a héten figyelmeztetést adott ki, a balesetek megelőzése érdekében a következőket tanácsolja a nyaralóknak:

  • Aki nem tud úszni, az ne menjen be a természetes vizekbe, esetleg csak a parti sávban hűsítse magát!
  • Gyengén úszók csak a sekély vízben fürödjenek, és soha ne távolodjanak el messze a parttól olyan eszközökkel, amelyek használatával még csak most ismerkednek! Továbbá kerüljék a vízibiciklikről, egyéb fürdőeszközökről történő hirtelen vízbeugrást, hiszen nem biztos, hogy tisztában vannak a vízmélységgel!
  • Vízibicikliről felhevült testtel senki ne ugorjon a vízbe, ugyanis a vízhőmérséklet sokkhatással lehet a szervezetre!
  • Azok, akik nem biztosak a saját úszni tudásukban, és vízi járművekkel vízre mennek, mindenképpen használjanak mentőmellényt!
  • Aki teheti, ne az extrém melegben (11 és 16 óra között) tartózkodjon a nyílt vízen!
  • Lehetőleg a vízben senki se fogyasszon alkoholt, hogy fizikailag képes legyen egy-egy vészhelyzet kezelésére!
  • Távol a parttól nem javasolt egyedül úszni, fürdőeszközt használni.