18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megverte, majd késsel szurkálta meg barátnőjét az angyalföldi férfi

2023.07.16. 20:46

Mint arról az Index is beszámolt, csütörtök éjjel találtak rá egy  27 éves nő holttestére  egy XIII. kerületi lakásban. A feltételezett elkövető, a 35 éves Türk Róbert Dániel ellen elfogatóparancsot adtak ki, miután az Életvédelmi Osztály nyomozói azonosították

Úgy tudni, hogy a rendőrök a gyanúsított családját, rokonait is figyelik, de a férfi telefonját és bankkártyájának adatait is szemmel tartják. A Tények információi szerint a pár veszekedni kezdett, amikor a férfi előbb megverte a nőt, majd felkapott egy kést, és megszurkálta vele a 27 éves Petrát.

A ház lakói hallották a sikoltozást és azt, hogy valaki szaladgál a lépcsőházban. Mint kiderült, a XIII. kerületi lakásba az áldozat édesanyja hívta ki a rendőröket, miután a lányát sehogy sem érte el. A lakás ajtaja előtt állva a közben kihívott rendőrökkel együtt hallották, hogy a lány mobilja kicsöng, de bejutni nem tudtak. A rendőrök lakatost hívtak, bejutottak a lakásba, és megtalálták az áldozatot.

Kátai Elek volt nyomozó a Tényeknek elmondta, hogy ha a férfi nem lett még öngyilkos, akkor a rendőrség meg fogja találni, ugyanis a bujkáláshoz rengeteg pénzre van szükség.

A szakember szerint a hatóságok előbb a gyanúsított barátait, rokonait figyelik, elsősorban ők támogathatják, segíthetnek neki bujkálni. Majd megpróbálják bemérni a telefonját, amit a Metropol információi szerint a férfi a gyilkosság után még használt, mert a tette után egy barátjának üzent, és az üzenetben bevallotta, hogy hatalmas ostobaságot követett el.

Ezt követően kapcsolhatta ki a készüléket, így a rendőrök most a férfi bankkártyaadatait és a térfigyelő kamerák felvételeit figyelik, de az útlevelét is ellenőrzik, hogy azzal átlépte-e a határt.

Az elfogatóparancs nyilvánosságra hozása óta több bejelentés is érkezett a rendőrségre a férfi hollétével kapcsolatban. A gyilkossággal gyanúsított férfit valaki egy margitszigeti hostelben vélte felfedezni, ami a szakértő szerint is jó rejtekhelynek bizonyulhat. Kátai Elek szerint az ilyen helyeken ugyanis nem kérnek azonosítókártyákat a bejelentkezéshez, így bárki bármilyen nevet beírhat, ha kifizeti a szállást. 

(A Tények riportját itt érheti el.)

„ Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”