Hajléktalan férfi mentett ki a tóból egy bajba jutott nőt Pécsett

2023.07.16. 07:22
Belezuhant a Balokány-ligeti tóba Pécsett egy középkorú asszony július 8-án, szombaton. Sokan tétlenül nézték volna végig a tragédiát, de egy környékbeli hajléktalannak még időben sikerült kihúznia a partra a bajba jutott nőt.

Egy hajléktalan férfi a Balokány-ligeti tóból húzott ki múlt hét szombaton egy bajba jutott, középkorú asszonyt – közölte az RTL Híradó.

Németh György a riportban elmondta, hogy hajléktalan, és legtöbbször a környéken tölti a napjait, így már kora reggel feltűnt neki a parton ülő nő.

Hozzátette, hogy amikor észrevette, hogy az asszony elmerül a vízben, gondolkodás nélkül ugrott utána a tóba. Mint mondta, nem volt egyszerű kihúznia a vízből, mivel a nő kapálózott, és többször a víz alá is lenyomta. Az életmentésben később a Balokány-ligeti tó őrzője és gondnoka segített neki. 

Harminc emberből senki meg nem mozdult

– mondta Németh György, aki szerint hamarabb is kihúzhatták volna a nőt, ha többen segítenek neki. Az 50 év körüli asszonyt végül a pszichiátriára vitték, azóta ott kezelik.

Az életmentő férfiról kiderült, hogy január óta hajléktalan. Korábban napelemeket szerelt Ausztriában, de leesett egy tetőről, így már nem tud dolgozni. A balesete óta jobban figyel mindenkire, ezért tűnt fel neki a parton ülő, zavart asszony – tette hozzá.

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj Egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu/

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-00-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között.

Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu/