Gyermekei és felesége életével játszott egy ittas sofőr Budapesten

2023.07.20. 13:45
Tíz embert előállítottak, tizennyolc ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök a főváros XVIII. kerületében tartott múlt hétvégi ellenőrzés alkalmával – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a rendőrök és a társhatóságok bemértek gyorshajtókat, előállítottak ittas, bódult és engedély nélkül vezetőket, de találtak közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket is.

A komplex közlekedésrendészeti akcióban a helyi rendőrökön kívül

  • a XVIII. kerületi közterület-felügyelet,
  • a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói,
  • a Budapest Főváros Kormányhivatal munkatársai,
  • valamint polgárőrszervezetek is részt vettek, és civil autókat is bevetettek.

Tíz embert állítottak elő: kettőt ittas, egyet bódult állapotban történő, ötöt engedély nélküli járművezetés, egyet-egyet pedig kábítószer-fogyasztás gyanúja, illetve szabálysértési körözés miatt.

Példaként említették, hogy a ferihegyi gyorsforgalmi úton megállított egyik ittas sofőr a feleségével és két gyermekével nyaralni indult ilyen állapotban. A férfi ellen büntetőeljárás indult.

Szabálysértési feljelentést tizennyolc emberrel szemben tettek. Hármuk ellen forgalomból kivont vagy engedély nélkül átalakított gépkocsik miatt; ezekben az esetekben elvették a forgalmi engedélyt – adta hírül az MTI.

Sebességtúllépés miatt hat járművezető kapott bírságot, illetve indult eljárás velük szemben. Az intézkedő rendőrök kilenc, közbiztonságra különösen veszélyes eszközt is találtak, köztük két, engedély nélkül tartott gáz-riasztó pisztolyt, amelyeket lefoglaltak, a birtoklókkal szemben pedig szabálysértési eljárást indítottak – áll a közleményben.