Kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen a Wizz Air Korfuról érkező járata

Megszakította útját a Wizz Air légitársaság Görögországból Lengyelországba tartó járata hétfő délután Budapesten, mert furcsa szagot éreztek a gépen.

Megszakította útját a Wizz Air Korfuról Katowicébe tartó járata, majd biztonságosan landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – tájékoztatta a Budapest Airport az MTI-t.

A fedélzeten tartózkodó 184 utast leszállították a gépről.

További intézkedésig a repülőtéren várakoznak.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, június 29-én szintén kényszerleszállást hajtott végre a Budapesten a Wizz Air Budapestről Marosvásárhelyre tartó járata.

Azt a problémát műszaki meghibásodás okozta. Az eset nem sokkal a gép felszállása után történt, az utasok szerint a gép hajtóműjével lehettek gondok.

Mentesítő járatot küldtek Budapestre 

Frissítés: Hamarosan indul Budapestről a mentesítő repülő, amely azokat az utasokat viszi Katowicébe, akik a Korfuról induló, útját Budapesten megszakító gépen utaztak – tájékoztatta a Wizz Air az MTI-t hétfő este.

Azt írták, hogy a Korfu-Katowice járat a fedélzetén észlelt különös szag miatt szállt le. A szag eredetét még vizsgálják.

A Wizz Air számára mindig utasai biztonsága a legfontosabb, így a kollégák jelen esetben is a legszigorúbb protokollnak megfelelően jártak el – tette hozzá a Wizz Air.