Érdekes videó készült a Balatonnál élő vadállatokról

2023.07.24. 17:33
Különböző ragadozókat kaptak lencsevégre Tihanyban egy vadkamera segítségével. A Balatoni Limnológiai Kutatóintézet (BLKI) 2022 decemberétől 2023 márciusig rögzítette az állatfajok felbukkanását a Balaton-parton.

Látványos videós összeállítást közölt a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet arról, hogy milyen állatfajok fordulnak elő a magyar tengernél. A kameracsapdát még 2022 decemberében helyezték el Tihanyban, a Balaton-parton, amely egészen márciusig rögzítette a ragadozók felbukkanását – közölte honlapján a BLKI.

A téli és a kora tavaszi, zavartalan időszakban rendszeresen megjelentek a vidrák. Emellett borz, nyest, vörös róka és egy házi macska is látható a felvételeken.

– ismertették.

A kutatóintézet szerint a videó több szempontból is tanulságos. Mint írták, egy vidraanya rendszeresen felbukkant kölykeivel, ami azt jelzi, hogy hosszú ideig gondozza az utódokat. Megjegyezték, hogy a vidrák megjelenése akkor ritkult meg, amikor a vízi közlekedés és a nyaralók száma növekedni kezdett.

Az állatokat az éjszakai és szürkületi órákban kapták lencsevégre, ellentétben a kis-balatoni felvételekkel, ahol a ragadozó emlősök napközben is aktívak voltak – tették hozzá.