A levegőből figyelték meg a magyar autósokat, a razzia eredménye a rendőröket is meglepte

2023.07.25. 10:38
2023. július 21-én Siófok és vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték a somogyi rendőrök, akik összesen 43 szabályszegővel szemben léptek fel.

A rendőrök nemcsak civil autókkal, hanem drónnal is figyelték az autósokat, valamint finn módszerrel is szondáztattak.

Ennek lényege, hogy a megfelelően előkészített, kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Amennyiben a jármű vezetője józan, úgy azonnal továbbhaladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul, írták.

A mostani razzia alatt a járőrök 418 gépjárművezetőt ellenőriztek, mely során egyetlenegy sofőrnél sem merült fel az ittasság gyanúja. Ez meglepő, a tapasztalat ugyanis az, hogy még mindig sokan gondolják úgy, nem gond, ha ittasan ülnek a volán mögé. A KSH adatai szerint az ittas vezetés a mai napig jelentős problémát jelent a magyar utakon.

A police.hu tájékoztatása szerint a somogyi rendőröknek összesen 43 esetben kellett intézkedniük, legtöbbször biztonsági öv használatának elmulasztása, a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, az elsőbbségadási és az előzési szabályok megsértése, valamint a sebességtúllépés miatt. Az ellenőrzést hat civil gépkocsi, három járőrautó és egy drón segítette.