Fontos bejelentéseket tesz a kormány csütörtökön

2023.07.26. 15:24
Csütörtökön tizenkét órától Kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. A legfontosabb történésekről ezúttal is percről percre frissülő cikkben számolunk be, amelyet élőben követhetnek az Indexen.

Mint ismert, csütörtökön ismét Kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Mit, miért tesz a kormány? címmel. A sajtótájékoztatón elsősorban a szerdai kormányülés döntéseit ismertetik.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökének tájékoztatása szerint az ülésen áttekintették az ukrajnai háború legfrissebb fejleményeit, a béke és a tűzszünet érdekében a közeljövőben teendő diplomáciai lépéseket. 

Elhangzott, hogy a gazdaság terén jelenleg az infláció letörése a legfontosabb feladat, ennek érdekében a kormány döntött például a boltok kötelező akciózásáról és online árfigyelő rendszer bevezetéséről.

QP | Quality Placement