Lila macskafej került a ferencvárosi padra, ezúttal reklámfelületnek használják

2023.07.28. 14:50
Egyik olvasónk jelezte, hogy új színt kapott a ferencvárosi pad, ezúttal lila-sárgában pompázik az ülőalkalmatosság, és a Dirrdurr.hu nevezetű weboldalt reklámozza.

Kalandos néhány héten van túl az a Tompa utcában kiállított pad, amelyet néhány nap leforgása alatt most már sokadjára festettek át. Először az Amnesty International pingálta át szivárványszínűre, később volt zöld-fehér, piros-fehér-zöld, feröeri színű és a hagyományos barna színben is láthatták a környéken megfordulók.

Ezután egy fólia került rá, és egy feliratot is elhelyeztek rajta. A padot végül elszállították a helyszínről, és mostanáig nem is lehetett tudni arról, hogy mi lesz a sorsa.

A hírhedt tárgy jelenleg a budapesti Meme Múzeum tulajdonában áll, ahol még egyszer, utoljára, nyolcadjára is átfestik,  ugyanis annak összes valaha létezett variációját meg akarják mutatni a látogatóknak.

Azonban mint ismeretes, a Ferencvárosi Önkormányzat egy pályázatot hirdetett, miszerint  minden civil szervezet tehet ajánlásokat a pad kinézetére. A Tompa utca 17. szám előtti padon háromhavonta váltják majd egymást a témák érkezési sorrendben.

Elsőként az  Egységes Diákfront és a Magyar Anyák terve készült el,  amelynek értelmében július 25-én egy kockás pad született, a pedagógusok és diákok ellenállásának jelképével. Később Bede Zsolt, a Vadhajtások oldal megalkotója egy rövid Twitter-videóban mutatta be, milyen „változást” vitt a pad színvilágába. 

Egyik olvasónk jelezte, hogy ez sem tartott sokáig, ezúttal reklámfelület lett a hírhedt padból. Jelenleg lila-sárga színekben pompázik és a Dirrdurr.hu felirat olvasható rajta egy lila macskafej társaságában. Az oldal magát Magyarország legismertebb tűzijátékwebshopjaként azonosítja.