2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Amputált lábú, idős, hajléktalan férfit fosztott ki egy fiatalkorú

2023.07.28. 15:03
A Szekszárdi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat egy sárkeresztúri fiatalkorú ellen, aki a vád szerint tavaly ősszel a dunaföldvári autóbusz-állomás várótermében pénzt lopott egy földön fekvő, amputált lábú hajléktalantól.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2022 novemberében egy este a dunaföldvári autóbusz-állomás várótermébe ment azzal a szándékkal, hogy az általa is tudottan ott hajléktalanként élő, lábamputációja miatt mozgásában erősen korlátozott, közel 70 éves férfitől készpénzt lopjon – írja az ügyészség.

A vádlott szóba elegyedett a földön egy pléden fekvő sértettel azért, hogy a figyelmét elterelje, majd a beszélgetés közben a gyanútlanul előre hajló sértett háta mögül, egy hirtelen mozdulattal kikapta a pénztárcáját, és elfutott vele.

Tizenegyezer forintot zsákmányolt, a pénztárcát eldobta.

Az ügyészség a fiatalkorút kifosztás bűntettével vádolja, amely bűncselekmény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A járási ügyészség a büntetlen előéletű fiatalkorúval szemben 1 év 6 hónap javítóintézeti nevelés kiszabását szorgalmazza a Paksi Járásbíróságnál.