Zacher Gábor kendőzetlenül elmondta a véleményét a zéró toleranciáról

2023.08.01. 14:30
Zacher Gábor élesen ellenzi, hogy az autóvezetés esetében megszüntessék az alkohollal szembeni zéró toleranciát. A közismert orvos szerint az egész ötletet el kell vetni, mert a zéró tolerancia már bevált.

„Ezt az ötletet, úgy ahogy van, ki kéne dobni a szemétbe. Magyarországnak tényleg ez a problémája?” – tette fel a kérdést Zacher Gábor a RTL Reggeli című műsorában, amikor az alkohollal szembeni zéró tolerancia esetleges kivezetéséről kérdezték.

A kérdés azért vetődött fel, mert a Lázár János által vezetett Építési és Közlekedési Minisztérium már vizsgálja, hogy valóban szükség van-e az alkohollal szembeni zéró toleranciára az autóvezetésben

Zacher elmondta, hogy Magyarországon többen halnak meg alkoholfogyasztás, mint dohányzás miatt, így az italosüvegekre is kerülhetnének olyan ijesztő képek a betegekről, mint a cigaretták dobozaira.

A nulltolerancia a legjobb, mert akkor nem kell számolni

– fogalmazott. A közismert orvos nem érti, hogy egyáltalán miért vetődött fel a szabályok enyhítése, ugyanis már 0,5 ezrelék véralkoholszintnél is nő a sofőrök reakcióideje.