Elmondták, miért megy a harc a most kirobbant taxisháborúban

2023.08.14. 05:46
A visszajelzések alapján a személyszállítás a Formula–1 Magyar Nagydíjon gördülékenyebb volt idén, mint az előző években – írta a Világgazdaság megkeresésére a Hungaroring Sport Zrt. a Bolt taxiszolgáltatását méltatva. A Hungaroring már az utóbbi években is dolgozott együtt a céggel, idén pedig egyéves szerződést is kötött a két vállalat, melynek értelmében a Bolt lett a Hungaroring hivatalos taxitársasága.

Egyéves marketing- és operatív együttműködés tervével kereste meg a Hungaroringet, a cég pedig ezt elfogadta – tudta meg a VIlággazdaság.

Ennek megfelelően a már Qatar Airways Magyar Nagydíj hetén a Bolt szállíthatta az utasokat a mogyoródi pályára érkezőket, és az onnan távozókat.

Mint ismert, júliusban a Bolt védjegyhasználati gyakorlatát sérelmező beadványt küldött Budapest Főváros Önkormányzatának az Országos Taxis Szövetség, amellyel egyenlő versenyfeltételeket szorgalmaznak a hagyományos taxistársaságokkal.

A budapesti taxitársaságok pedig azzal vádolják a Boltot, hogy az engedélyezett tevékenységét nem saját maga végzi, hanem azt kiszervezi külföldi partnerének. A feltételezések szerint ezt azért teszi a társaság, hogy kihasználva az uniós jogszabályokat, kedvezőbb feltételeket biztosítson a vele szerződött személyszállítóknak azáltal, hogy azok nem fizetnek be áfát.

A Világgazdaságnak több, egymástól független forrása is arról beszélt, hogy a harc végső soron a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérért zajlik. A Budapest Airport azt írta a lapnak, hogy a taxis személyszállítási tendert a tervek szerint 2025 második negyedévében írja ki, mikor is lejár a Főtaxival kötött szerződése.