Újabb fejlemény az angyalföldi gyilkosság ügyében

2023.08.16. 13:55

A napokban letelik a bíróság által határozott egy hónapos letartóztatása T. Róbertnek, aki a gyanú szerint még júliusban megölte a barátnőjét, M. Petrát a lány angyalföldi lakásában. A férfi a gyilkosság után napokig Óbudán bujkált, a 2016 óta üresen álló, volt háromcsillagos Hotel Római épületéhez menekült. A rendőrök információi szerint még öngyilkos is akart lenni, egy hídról ugrott volna a mélybe.

Sajtóhírek szerint a férfi azért végzett a lánnyal, mert leszólta a férfiasságát és szakítani akart vele, sőt nemcsak kést, hanem még kalapácsot is bevetett párja ellen.

Az Index megkeresésére a Fővárosi Főügyészség megerősítette, hogy indítványozták a férfi letartóztatásának meghosszabbítását:

A Fővárosi Főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának további három hónappal, 2023. november 21. napjáig történő meghosszabbítására, tekintettel arra, hogy a terhelt eljárásban való jelenléte továbbra is csak a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel biztosítható.

Az indítvánnyal kapcsolatban vélhetően rövidesen döntést hoz az illetékes bíróság.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”