Elfogták az angyalföldi gyilkosság gyanúsítottját, Óbudán bujkált

D  MI20230714001
2023.07.18. 14:15

Véget ért a hajsza, a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály egységei elfogták T. Róbertet, a XIII. kerületi emberölés gyanúsítottját – közölte honlapján a rendőrség.

Mint írják, Budapest XIII. kerületében, egy Véső utcai lakásban 2023. július 13-án éjjel holtan találtak egy fiatal nőt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett miatt rendelt el nyomozást, a feltételezett elkövető ellen elfogatóparancsot adtak ki. 

A hajtóvadászat eredményeként a 35 éves T. Róbertet a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói 2023. július 18-án 12 óra 50 perckor a III. kerületben fogták el, a férfi elszámoltatása jelenleg is tart.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a hatóságok mellett az alvilág és a fejvadászok is keresték a 27 éves barátnője meggyilkolásával gyanúsított férfit. Később kiderült, hogy a férfi brutálisan megverte, majd összeszurkálta M. Petrát, aki sérüléseibe azonnal belehalt.

Féltékenységből ölhetett

Az áldozat baráti köre korábban többször is arról nyilatkozott, hogy a 27 éves Petra fél éve költözött haza Olaszországból, és bár nagyon szeretett utazni, tartós kapcsolatra vágyott. A férfival egy társkereső közösségi oldalon ismerkedtek meg néhány hónapja. 

Azt is elmondták, hogy a párnak rengeteg közös programja volt, de korántsem volt felhőtlen a kapcsolatuk. 

Az a férfi borzasztóan féltékeny volt. A baráti társaságból is igyekezett kivonni, kizárólag páros programokat szervezett, ami egy idő után zavarta Petrát

– fogalmazott az áldozat egyik ismerőse.

Hasonló információk érkeztek a rendőrségre is: ezek szerint a férfi szinte birtokolni akarta barátnőit, és még a régi ismerősöket sem tűrte meg a párja mellett, mindenkit elüldözött.

Az édesanya hívta ki a rendőröket

A gyilkosság helyszínén, a 3. emeleti, angyalföldi társasház lakói azt mondták, hogy hallották, amikor feltörték a lakást, és később a fiatal nő édesanyjának a zokogását is. Úgy tudni, a XIII. kerületi lakásba az áldozat édesanyja hívta ki a rendőröket, miután a lányát sehogy sem érte el.

A lakás ajtaja előtt állva a közben kihívott rendőrökkel együtt hallották, hogy a lány mobilja kicsöng, de bejutni nem tudtak. A rendőrök lakatost hívtak, bejutottak a lakásba, és megtalálták a 27 éves áldozatot.

Egyes feltételezések szerint a gyanúsított végezhetett magával, mivel úgy eltűnt a hatóságok elől, mintha a föld nyelte volna el.

Az is felmerült, hogy a férfi a telefonját és a SIM kártyáját is megsemmisíthette, a Blikk azonban kedden már arról írt, hogy míg néhány nappal ezelőtt nyilvános volt T. Róbert Instagram-profilja, július 18-ától kezdve a fiók priváttá vált, tehát nem láthatók rajta a férfi által megosztott fotók. Így joggal feltételezhető, hogy a férfi hozzáfért a saját profiljához.

(Borítókép: Bűnügyi technikus helyszínel 2023. július 14-re virradóra egy XIII. kerületi társasház előtt, miután az egyik lakásban holtan találtak egy 27 éves nőt.Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)