Kivételes beszélgetésen vesz részt Orbán Viktor

2023.08.21. 13:52
Augusztus 24. és 27. között rendezik meg a Tranzit fesztivált Tihanyban. A Fidesz egyik legnagyobb nyári rendezvénye arról híres, hogy az eseményen egymással vitatkoznak kormánypárti és ellenzéki politikusok is.

A Tranzit fesztivál a Fidesz egyik nagy nyári eseménye Tusványos mellett. A Tranzit rendezvénysorozat 2009-ben indult útjára a „közösség, hagyomány, szabadság” értékek mentén. Végül Magyarország legnagyobb közéleti rendezvénysorozatává vált, amelyet minden év augusztusában rendeznek meg Tihanyban.

Mint most kiderült, idén Magyarország miniszterelnöke is jelen lesz az eseményen.

Magyarország miniszterelnökével az ország előtt álló feladatokról beszélgetünk augusztus 25-én, pénteken a tihanyi Tranziton

– olvasható a bejegyzésben.

Orbán Viktor viszonylag rég volt ennek a fesztiválnak a vendége: legutóbb 2012-ben vett részt, akkor egyebek mellett arról beszélt, hogy milyen újságcikket olvasott akkoriban „szinte kéjesen”.

A rendezvényen jobb- és baloldali politikusok és szakértők vitatják meg a magyar közélet aktuális eseményeit. Ez az a rendezvény, ahol a kormánypárti politikusok leülnek vitázni az ellenzéki politikusokkal is. Volt tavaly vita Deutsch Tamás és Ujhelyi István, de Rétváry Bence és Márki-Zay Péter között is. Gulyás Gergely pedig a momentumos Gelencsér Ferenccel vitázott.

Mindenesetre a legérdekesebb az volt tavaly, hogy Márki-Zay Péter közzétett egy videót a Fidesz által szervezett Tranzit fesztiválról, amin a róla a választási kampányban rengeteg videót készítő Megafon Központ munkatársaival beszélgetett egyet.

Idén ők ülnek le vitázni egymással

Idén sem lesz hiány parázs vitákból, ugyanis vitázni fog például

  • Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere;
  • Dömötör Csaba, a miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára és Mesterházy Attila, a NATO közgyűlésének korábbi alelnöke, valamint az MSZP korábbi elnöke;
  • Hidvéghi Balázs, a KDNP európai parlamenti képviselője és Tompos Márton, a Momentum szóvivője;
  • Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója és Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese;
  • valamint Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Lukács László György, a Jobbik frakcióvezetője is.

A fesztivál részletes programja itt érhető el.