Ez a férfi lett az év iskolaőre, most kitüntették

2023.08.22. 15:27
A rendőrség közleménye szerint magas rangú elismerésben részesült munkatársuk, aki a Térségi Általános Iskola, Szakképző Iskola és Kollégiumban teljesít szolgálatot Csapiban.

Dr. Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány „2023. év iskolaőre” kitüntetést  adományozott az állami ünnep alkalmából Papp Gábornak 2023. augusztus 21-én a Rendőrségi Igazgatási Központban.

Papp Gábor a 2022/2023-as tanévben az iskolaőri feladatok legkiemelkedőbb végrehajtása elismeréséül részesült a magas rangú kitüntetésben

– olvasható a közleményben.

Papp Gábor
Papp Gábor
Fotó: police.hu

Az iskolaőr a Térségi Általános Iskola, Szakképző Iskola és Kollégiumban teljesít szolgálatot Csapiban. Az intézményben integráltan nevelik a sajátos nevelési igényű tanulókat, akik három vármegye településeiről érkeznek az iskolába.  

Az év iskolaőre magas színvonalon, nagy empátiával és hozzáértéssel végzi munkáját. A gyerekekhez való hozzáállása példaértékű, sorsukat szívén viseli. A tanulók szeretik, könnyen bizalmukba fogadták, felnéznek rá. Tiszteletük jeléül gyakran lepik meg saját készítésű rajzaikkal, kisebb ajándékokkal

– írták.

Korábban megírtuk, már 571 intézményben vannak iskolaőrök, de hiány van belőlük, és a fluktuáció is nagynak mondható, mert három év alatt már 342-en hagyták ott a szolgálatot. Az elmúlt tanévben az iskolaőrök 199 esetben intézkedtek, ebből 25-ben volt testi kényszer.