Veres Pál polgármestert támogatja Miskolcon az MSZP

2023.09.15. 12:17
„A jövő évi önkormányzati választásoknak meghatározó jelentősége lesz a 2026-os választások tükrében is, hiszen a 2024-es siker stabil alapot és nagy lendületet adhat az azt követő két évre. Az MSZP Miskolc városának további fejlődése érdekében 2024-ben Veres Pál polgármestert támogatja az önkormányzati választásokon” – közölte Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a Facebook-oldalán.

A szocialista politikus a bejegyzésében azt írta: a Fidesz az elmúlt bő évtizedben mindent elkövetett az önkormányzatok jogainak és erőforrásainak korlátozásáért, azok ellehetetlenítéséért.

Az ellenzéki városvezetéseknek még nehezebb dolguk van, bizonyítaniuk kell, hogy nehezített pályán is meg tudják valósítani a fejlesztéseket, biztosítani tudják a szociális biztonságot. Miskolcon Veres Pál megmutatta, sem a világjárvány, sem a háború, de még a fideszes kormányzat megszorító politikája sem állíthatja meg abban, hogy megvalósítsa elképzeléseit, beváltsa ígéreteit

– érvelt a miskolci polgármester mellett Kunhalmi Ágnes, aki felsorolta Veres Pál érdemeit is:

A járvány tombolása idején Városvédelmi Alapot hozott létre, így működni tudtak a város intézményei. Széles körű összefogásnak köszönhetően a most 200 éves születésnapját ünneplő Miskolci Nemzeti Színház is nyitva maradt, és számos közösségi tér is létesült. Veres Pál szociálisan érzékeny szemlélete minden területen érződik. Iskolakezdési támogatások, tanulmányi ösztöndíjak, megemelt szociális juttatások és lakásfenntartási támogatások, óvodafelújítások igazolják munkáját.

A Jobbik is döntött

Nem az MSZP az első, és így nem az egyedüli párt, amely már bejelentette, hogy Veres Pált támogatja Miskolcon. Idén március elején Lukács László, a Jobbik – Konzervatívok alelnöke és frakcióvezetője szintén a Facebook-oldalán jelezte, hogy pártja a miskolci polgármestert támogatja a 2024-es önkormányzati választáson.

Tesszük ezt azért, mert Veres Pál egy valóban lokálpatrióta polgármester, aki Miskolc vezetését a központi pártérdekektől mentesen, a helyi érdekek figyelembevételével végzi. Személye és munkája garancia arra, amit konzervatív közösségünk új típusú önkormányzati politizálásként meghirdetett. Arra, hogy ne központi pártérdekek mentén döntsenek helyben fontos közügyekben, és arra, hogy több beleszólást kaphassanak a közéletbe a helyi ügyekért elkötelezett civil szereplők

közölte Lukács László.

Júniusban Gyöngyösi Márton, a Jobbik – Konzervatívok elnöke az Indexnek azt mondta: Veres Pál polgármester bizonyított az elmúlt években, és jó tapasztalataik vannak a vele való együttműködésről. „Remélem, ezt a többi párt is felismeri és senki nem akar hazardírozni” – tette hozzá a pártelnök.

A 2019-es önkormányzati választáson Veres Pált az ellenzéki pártok közül az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd, a Jobbik, az LMP és a Demokratikus Koalíció is támogatta. A kormánypárti ellenfelével szemben 54,8 százalékos támogatottsággal nyerte el a polgármesteri széket. Veres Pál idén januárban jelentette be, hogy újraindul Miskolcon a 2024-es választáson.

Márciusban a Demokratikus Koalíció nagyrendezvényt tartott Miskolcon, Dobrev Klára hosszasan beszélt az ország helyzetéről, de arról nem esett szó, hogy kit támogatnak majd a településen a jövő évi önkormányzati választáson. Egy augusztusi sajtóbeszámolóban a boon.hu azt írta, hogy szeptember végére születhet döntés a DK-ban arról, beállnak-e Veres Pál támogatói közé.