A rendőrök 86 illegális bevándorlót találtak egy budapesti lakásban

2023.09.19. 07:11
A rendőrök hétfőn ellenőriztek egy VII. kerületi lakást, ahol 86 illegálisan Magyarországon tartózkodó emberre bukkantak.

Állampolgári bejelentés alapján ellenőriztek a rendőrök hétfő délelőtt egy társasházi lakást Budapesten, ahol 86 illegális bevándorlót találtak – számolt be a 24.hu.

Mint írták, a bevándorlók a VII. kerületben, egy Holló utcai lakásban voltak.

Az ingatlanban 86 személyt találtak, 32 férfit, 14 nőt és 40 gyermeket, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni

– erősítette meg a lapnak a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Kommunikációs Osztálya.

A lakásban 81 török, egy iráni és 4 afgán állampolgárt találtak. A rendőrség embercsempészés bűntett miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. Az eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak – ismertették. 

Embercsempészbázist találtak Orbán Viktor otthona közelében

Ahogy az Index beszámolt róla, mindössze néhány száz méterre Orbán Viktor családi házától, egy Béla király úti ingatlanban összesen 90 embert találtak, akik magukat töröknek, illetve kurdnak vallották. Az embercsempészbázisnak kialakított ingatlan meglehetősen jó környéken található, a közelben van villája például Áder Jánosnak is.

A rendőrség tájékoztatása szerint állampolgári bejelentés alapján ellenőriztek egy családi házat szeptember 14-én délután. A XII. kerület, Béla király úti ingatlanban összesen 90 embert – férfiakat, nőket és gyerekeket – találtak, akik magukat töröknek, illetve kurdnak vallották, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.