Életveszélyes állapotban vannak az esztergomi robbantásban megsérült rendőrök

2023.09.21. 13:14
A tragikus kimenetelű esztergomi robbantás után több, súlyos állapotban lévő sérültet szállítottak kórházba. Az eddigi értesülések szerint ezeket az embereket a közeli – esztergomi és tatabányai – kórházakba szállították, ahol jelenleg is küzdenek az életükért. Az Index időközben kiderítette, hogy nem csak ezekben a kórházakban fekszenek olyanok, akik a robbantásban szereztek égési sérüléseket.

Mint ismert, robbantás történt szerda este Esztergomban egy családi háznál. Az épülethez a robbanás előtt a rendőrök is kivonultak intézkedni. A robbanás következtében a TEK egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs köztük. Az elkövető szintén meghalt a robbanásban.

A sérülteket Esztergomba, Budapestre és Tatabányára vitték.

Az Index nemrég arról értesült, hogy Budapesten, a Honvédkórház égési osztályán is ápolnak olyan égési sérülteket, akik az esztergomi robbantásban sérültek meg. Hogy pontosan hány ilyen sérültet ápolnak jelenleg, illetve milyen állapotban vannak, azt a kórház egyelőre nem hozta nyilvánosságra. Lapunk úgy értesült, hogy a Honvédkórházban ápolt sérültek életveszélyes állapotban vannak.

Nem sikerült megakadályozni a robbantást

A rendőrök négy és fél órán keresztül tárgyaltak az esztergomi robbantóval. A férfi készült a bűncselekmény elkövetésére, mert mielőtt felrobbantotta volna a gázpalackot, az ingatlanban benzint locsolt szét. Végül a házba belépő TEK-esekre robbantotta az épületet.

Végh József kriminálpszichológus arról beszélt az Indexnek, hogyan zajlik egy tárgyalás egy ön- és közveszélyes fenyegetőzővel, aki elbarikádozza magát a házában.