18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Fiatalkorú lányokat kényszerítettek prostitúcióra Debrecenben

2023.10.02. 15:35
Emberkereskedelem bűntett miatt kell felelnie három hajdúböszörményi lakosnak. A gyanú szerint a férfiak fiatalkorú lányokat kényszerítettek prostitúcióra Debrecenben.

A hajdú-bihari rendőrség tudomást szerzett róla, hogy két fiatalkorú lányt prostitúcióra kényszerítenek Debrecenben. A nyomozók részletes adatgyűjtést végeztek, így került a látókörükbe egy 20 éves fiatal férfi, valamint két 19 éves társa – közölte a police.hu.

Mint írták, a lányokat többször is arra kényszerítették, hogy Debrecenben prostitúciós tevékenységet folytassanak.

A sértetteket rendszeresen bántalmazták és megfenyegették.

A szexuális szolgáltatásokért kapott pénzt elvették tőlük. A gyanú szerint a 20 éves férfi az egyik lányt  meg is erőszakolta – ismertették.

A rendőrök a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival együtt fogták el 2022. október 26-án a hajdúböszörményi lakosokat. A nyomozók kihallgatták a három férfit, majd őrizetbe vették őket. A Debreceni Járásbíróság a letartóztatásukat is elrendelte.

A gyanúsítottaknak emberkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelniük. A 20 éves férfit 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével is vádolják. 

Az ügyben a rendőrök befejezték a nyomozást, az iratokat megküldték az ügyészségnek – tették hozzá. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”