Már van gyanúsítottja a zuglói MSZP-székház ügyében indított nyomozásnak

2023.10.04. 11:21
A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy már van gyanúsítottja a zuglói MSZP-székház ügyében indított hűtlen kezelés miatti nyomozásnak, amelyet azután indítottak, hogy kiderült: az ingatlant Tóth Csaba egykori MSZP-s országgyűlési képviselő jóval áron alul vásárolta meg.

Hűtlen kezeléssel gyanúsított meg egy személyt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a potom pénzért eladott egykori Thököly úti MSZP-székház ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet.

Az információt a lapnak a rendőrség is megerősítette. Válaszukban azt írták: 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást, amely során a nyomozók 2023. szeptember 28-án egy férfit gyanúsítottként hallgattak ki.

Hozzátették, hogy a folyamatban lévő eljárás érdekeire való tekintettel további tájékoztatást nem áll módjukban adni. 

Mint megírtuk, 2022 szeptemberében indított nyomozást hűtlen kezelés miatt a Központi Nyomozó Főügyészség az egykori MSZP-s országgyűlési képviselő, Tóth Csaba által megvett, Thököly úti volt MSZP-székház ügyében. 

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő akkor közösségi oldalán azt írta, hogy Tóth 128 millió forintért szerezte meg a 9, egyenként nagyjából 100 négyzetméteres lakásból álló ingatlant. A politikus később írásban fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez, hogy megtudja, hogy áll a nyomozás, aki akkor azt válaszolta, hogy még senkit sem hallgattak ki az ügyben.