Letartóztatták az ittas gázolót, aki segítségnyújtás nélkül elhajtott a baleset helyszínéről

2023.10.09. 13:37
A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatott egy 35 éves férfit, aki az általa ittasan okozott baleset helyszínéről segítségnyújtás nélkül elhajtott.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége folytat nyomozást a férfi ellen. 

A gyanú szerint 2023. szeptember 19-én éjjel Nógrádmegyerben ittas állapotban és bódító hatású szerek hatása alatt vezette személygépkocsiját, és elütött egy gyalogost, de nem állt meg, nem szállt ki a járműből, semmiféle segítséget nem ajánlott fel vagy nyújtott a sértettnek.

Az ügyészség közleménye szerint október 1-jén éjjel Salgótarjánban vezetett, ahol rendőri ellenőrzés alá vonták. A rendőr a leengedett ablakon át légalkoholmérő készüléket alkalmazott, majd annak pozitív eredményét követően a férfi hirtelen beindította a járművet, és elhajtott.

Lakott területen belül 120-140 kilométer per órás sebességre gyorsított, több helyen a záróvonalat átlépve menekült az őt üldöző rendőrök elől, végül azonban megállt, és sikerült őt elfogni.

A sorozatos és súlyos KRESZ-szabály-szegésre, az ittas elkövetésre és a hatóságok előli menekülésre tekintettel a járási ügyészség a szökés lehetőségének és a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a férfi letartóztatását.

A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett az ügyészi állásponttal, és elrendelte a kényszerintézkedést.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport