18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Legalább két kiskorú áldozata volt a magyar karateedzőnek

2023.10.11. 10:58
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztály eljárást folytatott kiskorú veszélyeztetése bűntett megalapozott gyanúja miatt F. Márton világbajnok magyar sportoktató ellen. A rendőrök lezárták a nyomozást.

A nyomozás adatai szerint egyik áldozata, az akkor 15 éves fiú 2015-től 2018. novemberig kisebb-nagyobb megszakításokkal hetente két alkalommal sport és gyógyítási céllal járt az akkor 43 éves, harcművészeti iskolát vezető férfihoz. F. Márton a masszázsok alkalmával a sértett bizalmába férkőzött, és szexuális cselekményt végzett vele. A gyermek szülei erről nem tudtak – írja a police.hu

A nyomozók megállapították, hogy F. Márton 2016-ban egy akkor 16 éves fiúval is párkapcsolatot létesített, összeköltöztek, és két évig együtt éltek. A rendőrök az eljárást befejezték, az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a több mint hatvan tanúvallomás szerint F. Mártonnak nem csak egyetlen áldozata lehet. A gyanúsított cikkünk megjelenésekor még mindig gyermekekkel foglalkozott a vallási gyülekezet sportiskolájában. F. Márton egyik szomszédja korábban megszólalt az ügyben.

Már a botrány kirobbanása előtt tudta itt mindenki, miféle ember. Egy ismerősöm kamasz fiainál is bepróbálkozott, azóta nem is járnak hozzá. Mióta belemenekült egy egyházba, azt hiszi, bűnbocsánatot nyert. Két éve a felnőttkorú fiával lakik

– mesélte az egyik szomszéd.

Teljesen behálózta

Az egykori világbajnok férfihoz 2015-ben kezdett el járni egy akkor 15 éves fiú, akit teljesen behálózott, és – a nyomozati iratok szerint – három év alatt legalább száz alkalommal történt közöttük szexuális együttlét.

A gyermek eleinte kétszer járt hozzá masszázsra, kétszer pedig edzésre. Vallomásából kiderül, hogy a masszázsok sokszor túlságosan is intimre sikerültek, ami után a férfi közösült is a fiatal fiúval.

A fiú édesapja tett végül feljelentést hat évvel később

A négy évig tartó szörnyűségeket a gyermek ugyan jelezte édesanyjának, ám ő kételkedve fogadta állításait, ráadásul a sportedző érzelmileg őt is manipulálta, megkörnyékezte, végül a gyülekezeten keresztül ki is szakította a családjából. A fiú édesapja akkoriban súlyos betegségben szenvedett, folyamatosan kezelésekre járt, így csak annyit vett észre, hogy a fia zárkózottabb.

Hiába kérdezte, nem mert megnyílni, így végül csak 2021 novemberében tudta meg, mik történtek vele. Másnap feljelentést tettek. Amikor az édesapa személyesen felkereste az edzőt, utóbbi életveszélyesen megfenyegette.

Belegondolni is borzalmas, de szexrabszolgának tartotta a fiamat a gátlástalan karateedzője [a Magyar Karate Szövetség szerint F. Márton nem tagja a karateszövetségnek]. Nagyon megviselte ez az egész, pszichésen nincs jól, egy életre szóló traumát szenvedett el. Hamarosan kríziskezelő pszichológus is fog neki segíteni. A barátnője és én is támogatjuk mindenben

– nyilatkozta a fiú édesapja. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06 (80) 225-225-ös számon.

Személyesen az önhöz legközelebbi áldozatsegítő központban kérhet segítséget, az áldozatsegítő központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.