Hálapénz elfogadásával gyanúsítanak egy főorvost Pest vármegyében

2023.10.17. 13:48
Hálapénz elfogadásával gyanúsítanak a rendőrök egy főorvost és asszisztensét, a vesztegetés elfogadásával gyanúsított nők nem tettek vallomást – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon kedden.

Mint írták, a Pest vármegyei kórház főorvosa és asszisztense ellen a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult eljárás.

A Pest vármegyei nyomozók október 3-án, a munkaidő végén lepték meg a főorvost és asszisztensét munkahelyükön. Hozzátették, hogy a földszinti rendelőben az íróasztal fiókjában heverő mappából, valamint a doktornő köpenyének zsebében lapuló borítékból bankjegyek kerültek elő, de az asszisztens asztalán is „árválkodott egy tízezres”. A helyszínen lefoglalt összeg meghaladta a 230 ezer forintot.

A rendőrség tájékoztatása szerint egyelőre tisztázásra vár, hányszor fogadott el – a gyanú szerint – alkalmanként 10-20 ezer forintot pácienseitől a főorvos és asszisztense. A vesztegetés elfogadásával meggyanúsított nők nem tettek vallomást, de panasszal éltek a gyanúsítás ellen, és szabadlábon védekezhetnek.