A rendőrség eljárást indított a tilosban parkoló Kern András ellen

2023.10.21. 06:47
Kern András nemrég ismét tilosban parkolt a Margit híd budai hídfőjénél. A színész nem először tett így, ezúttal pedig megütheti a bokáját.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész rendszeresen parkol szabálytalanul a kedvenc péksége előtt, legutóbb azzal szemben parkolta fel a járdára a sportautóját. A Metropol felhívta Kern Andrást, aki nem kívánta kommentálni az ügyet.

A lap megkeresésére a BRFK sajtóosztálya azt válaszolta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitányság a szabálytalan parkolás ügyében szabálysértési eljárást indított.

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere is reagált a színész legújabb kihágására. A politikus azt írta a közösségi oldalán, hogy nem terveznek parkolóhelyet építeni a pékség elé a járdára, mivel az ottani terület továbbra is a gyalogosközlekedést szolgálja.

Ehelyett azt a döntést hozták, hogy a pékség előtti területet is magában foglaló téren komplexebb zöldítést végeznek, így ott új zöldterület jöhet létre úgy, hogy arányaiban csökken a mostani beton- és kőburkolat.

Mint írta, a céljuk az, hogy az ott élő polgárok javaslatait meghallgatva komfortosabbá és biztonságosabbá tegyék a gyalogosközlekedést a téren.

A parkolással kapcsolatban csak megismételni tudom a véleményem. A szabályok mindenkire vonatkoznak, és hírességektől, közszereplőktől elvárható a példamutatás

– zárta bejegyzését a politikus.