Puzsér Róbert kegyetlenül kiosztotta a Gáza mellett álló Greta Thunberget

2023.10.26. 13:00
Puzsér Róbert erős kritikát fogalmazott meg Greta Thunberggel szemben, miután az aktivista egy demonstráción jelezte, hogy Gáza mellett áll.

Thunberg egy „Gáza mellett állok” feliratot tartott a kezében, és egy közösségi médiás posztban is jelezte, hogy a palesztinokkal szimpatizálnak a konfliktusban. Az izraeli külügy rögtön reagált erre, sőt még az izraeli iskolai tananyagokból is teljesen törölték Greta Thunberget. 

Puzsér Róbert most a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában kritizálta az aktivista kiállását. A naphire.hu beszámolója szerint azt mondta, az aktivista „a hagyományos balos szellemhez” tartja magát, amelynek az a gondolata, hogy Izrael sodorja a III. világháborúba a Föld országait, és Izraelt kell így vagy úgy pacifikálni, és békét kell kötnie, de szerinte ezzel Izrael magára szabadítaná „a poklok poklát”.

A kritikus azt is hozzátette, érthető, hogy a klímaaktivista Izraelnek üzenget, mert „Izraellel kapcsolatban a nyomásgyakorlásnak van helye, lehetősége és terepe. Ezzel szemben egy terrorszervezetet arra felszólítani, hogy ne terrorizáljon, hát az értelmetlen”. Ezután azt is megjegyezte, hogy a klímaaktivista munkáját általánosságban véve nem bírálja, 

csak most Greta valami olyasmibe pofázik bele, amihez h*lye, mint a s*gg. Másrészt meg más vesszőjével veri a csalánt.

„Greta Svédországban vagy a nyugati világ bármely pontján rendkívül nagy biztonságban van, nem úgy, mint az izraeliek a Közel-Keleten” – tette hozzá. Kitért továbbá arra: kíváncsi lenne, hogy a fiatal aktivista miként került bele az iskolai tananyagba.

Később arra is kitért, Izrael nem tudja külön-külön felszámolni a Hamász-sejteket anélkül, hogy Gázát ne szállná meg, hiszen a terrorszervezet a palesztinok civil életközösségeibe szivárgott be. Szerinte Greta Thunberg azt várja el, hogy úgy háborúzzon Izrael a Hamász ellen, hogy a palesztin családokat ne veszélyeztessék, „csakhogy ez nem lehetséges”.

Puzser

„Tizenkét év munkája ez a könyv. A legtöbb, ami tőlem telt.”
Puzsér Róbert.

MEGVESZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM