Vitézy Dávidot indítaná az LMP Karácsony Gergely ellen?

2023.11.02. 17:53
Az LMP Vitézy Dávidot indíthatja főpolgármester-jelöltként Karácsony Gergely ellen az önkormányzati választáson 2024-ben.

A HVG értesülése szerint az LMP arról tárgyal, hogy Vitézy Dávid korábbi közlekedési államtitkárt indítsa főpolgármester-jelöltként Karácsony Gergely ellen a jövő nyári önkormányzati választáson. A lap egy neve elhallgatását kérő, prominens ellenzéki forrásra hivatkozva állítja mindezt. 

A dolog azért is meglepő, mert korábban Vitézy neve is felröppent a hírekben, mint akiben a Fidesz gondolkodik lehetséges kihívóként. A közlekedéspolitikai szakember ugyanakkor az Index Konkrétan című műsorában nemrégiben azt mondta, nem gondolkodik ilyesmiben jelenleg, azt pedig tagadta, hogy érkezett volna ilyen megkeresés a kormánypárt részéről. 

 Hasonlóan válaszolt a HVG megkeresésére is: Vitézy azt nyilatkozta,

nincs ez ügyben új mondanivalója ahhoz képest, amit korábbi interjúkban már elmondott. 

Ungár Péter, az LMP társelnöke egyébként pont csütörtökön adott hosszabb videóinterjút az Indexnek, amelyben arról beszélt, fenntartásaik vannak Karácsony Gergellyel kapcsolatban, ezért nem döntöttek még arról, hogy támogatják-e az újraindulását. Arra a kérdésünkre ugyanakkor, hogy van-e saját, jobb jelöltjük a jelenlegi főpolgármesternél, Ungár úgy felelt:

Nincs, de ha van, akkor mondani fogjuk. 

A hír hallatán egyébként mi is megkerestük az LMP-t, a zöldpárt részéről azt a tájékoztatást kaptuk, hogy 

Az LMP nem hozott még döntést a főpolgármester-jelölt személyéről, több lehetőséget is mérlegelünk.