Kocsis Máté: Kabulból és Gázából ideérkezett terroristák döntenek a migránsok sorsáról

2023.11.05. 09:53
A migráció kiemelt terrorveszéllyel jár, ezt a napokban részben nyilvánossá vált titkosszolgálati jelentés mindenki számára világossá teszi – mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kocsis Máté úgy fogalmazott: a jelentés alapján a nyilvánosság is megbizonyosodhat arról, hogy a helyzet súlyos, azt a migrációs gyakorlatot pedig, amit a brüsszeli vezetés folytat, sürgősen fel kell számolni, és minden eszközzel fel kell lépni a terrorizmus ellen.

Kiemelte: a magyar–szerb határon terrorszervezetek felelnek az embercsempész-hálózatok működtetéséért, megfogalmazása szerint ez nem egy túlzás, hanem „a rideg valóság”. Hozzátette: a világszerte ismert terrorszervezetek képviselői között olyan – közöttük a tálib kormányzathoz sok esetben rokoni szálakkal is köthető –  személyek is vannak, akik korábban terrorcselekményeket követtek el.

Kabulból és Gázából ideérkezett terroristák döntik el, hogy kiket, milyen áron, milyen útvonalon szállítsanak az embercsempészek. A titkosszolgálati jelentésből az derül ki, hogy az embercsempészetből származó bevételeket merényletek, terrorcselekmények finanszírozására fordíthatják

– jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője, majd azt hangsúlyozta: Magyarország a békében és a biztonságban érdekelt, ezért kötelességünk szembemenni minden olyan brüsszeli akarattal, amely a terrorizmus kockázatát növeli.

Kocsis Máté rámutatott arra is, hogy a helyzet több szempontból is aggasztó:

  • a fizikai határok támadás alatt állnak, mert az illegális migránsok megrongálják a kerítést;
  • a határt védők is veszélyben vannak, mert fegyverekkel lőnek rájuk;
  • emellett a jogi határvédelem is támadás alatt áll, mert a brüsszeli vezetés újra elővette a migrációs paktumot, amelyben a migránsok kötelező elosztását és „migránsgettók létrehozását követeli”.

„Magyarország az elmúlt nyolc évben kitartóan ellenállt, nagyon sok elítélő nyilatkozatot, büntetést, vesszőfutást elszenvedett az álláspontja miatt, de továbbra sem fog változtatni, mert az ellentétes lenne a magyar érdekekkel” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a nemzeti konzultáción ebben a kérdésben is bárki elmondhatja a véleményét. Úgy véli, ezt fontos is megtenni, mivel a Brüsszel által képviselt helyzet már tarthatatlan, és közvetlen veszélyt okoz – elsősorban azoknak, akik a határokat őrzik.