Internetes csalók verték át Reviczky Gábort

2023.11.10. 20:29
Internetes csalók verték át Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészt. A színművész egy közösségi oldalon megjelent hirdetésből vásárolt magának horgászkelléket, azonban amikor a csomag megérkezett, nem az volt benne, amire számított.

Reviczky Gábor a rendőrség honlapjára feltöltött videóban mesélte el, hogy a Facebookon akadt rá egy hirdetésre, amelyben egy cég fennállásának 100 éves évfordulója alkalmából kínált egy 350 ezer forintos horgászorsót mindössze 36 ezer forintért.

A színművész elmondása szerint ugyan gyanakodott, de úgy gondolta kockáztat, és kipróbálja a céget, azonban amikor megkapta a csomagot, látta, hogy nem az érkezett, amit rendelt.

Mint mondta, a horgászorsó egy szakadt zacskóban érkezett, ráadásul az csak egy nagyjából 2500 forintot érő termék volt, szemben a hirdetésben feltüntetett 350 ezer forintos eszközzel. E mellé még egy binokuláris távcsövet is rendelt 33 ezer forintért, de csak egy játéktávcsövet kapott, amellyel megfogalmazása szerint „nemhogy távolra, de közelre sem lehet látni”.

Kérem, nagyon figyeljenek oda, mert ez a fajta nagyon magas fokú átverés egyre gyakoribb a Facebookon, ne károsítsák meg magukat

– üzente a színész.

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy ha az interneten keresztül szembe jön egy hirdetés, ne kattintsanak egyből a vásárlás gombra, előtte inkább ellenőrizzék le a céget. Némi időráfordítással elkerülhető a baj – hangzik el a rendőrség videójában.