Megvan, mikor indul el a személyforgalom Szeged és Szabadka között

2023.11.14. 06:03
Lázár János építési és közlekedési miniszter a közösségi oldalán jelentette be, hogy hamarosan elindul a vasúti személyforgalom Szeged és Szabadka között.

November 28-án elindul a vasúti személyforgalom a két város között. Többek között ezt szögeztük le a mai magyar–szerb belügy- és közlekedési miniszterek találkozóján – írta Lázár János építési és közlekedési miniszter a Facebook-oldalán.

Közös célunk az, hogy egy utasbarát menetrendet alakítsunk ki, amely a szabadkai és szegedi lakosok utazási igényeit tartja szem előtt

– tette hozzá a miniszter.

Mint megírtuk, Lázár János hétfőn találkozott Pásztor Bálinttal, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökével, akivel a határátkelők nyitvatartási idejének meghosszabbításáról és a Szabadka–Szeged vasútvonal mielőbbi üzembe helyezéséről egyeztettek.

A VMSZ elnökét pénteken pedig Orbán Viktor miniszterelnök fogadta a Karmelita kolostorban, akivel szintén a Szeged–Szabadka vasútvonal mielőbbi üzembe helyezéséről beszéltek.

Az eredeti tervek szerint a vasútvonalon október 23-án indult volna útnak a személyszállítás, azonban az indítást el kellett halasztani, mert a magyar oldalon nem sikerült időben befejezni a fejlesztéseket.

A MÁV egy korábbi közleményében mindent a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó V-Híd Zrt.-re fogott, mivel szerintük a halasztás a cég hiányosságai miatt vált szükségessé.