Pintér Sándor javaslatára Novák Katalin meneszti a Pegasusszal megfigyelt dandártábornokot

2023.11.18. 06:39
2024. február 10-ei hatállyal Novák Katalin köztársasági elnök – a belügyminiszter javaslatára – felmentéssel megszünteti Pomozi Sándor rendőr dandártábornok hivatásos szolgálati jogviszonyát, derült ki a péntek esti Magyar Közlönyből.

A határozatot Pintér Sándor belügyminiszter is ellenjegyezte. Mint arról korábban beszámoltunk, a Köztársasági Elnöki Őrség egy vezető beosztású tisztjét, Pomozi Sándor dandártábornokot és beosztottját, Viplak Attila törzszászlóst is megfigyelhették a Pegasus kémszoftver felhasználásával.

Viplakot 2019 nyarán vették célba, a fontosabb pozícióban lévő Pomozit hosszabb ideig, 2019 tavaszától legalább öt hónapig figyelhették, derítette ki a Direkt36 oknyomozó portál.

A Pegasus kémszoftver képes a telefonok összes információját összegyűjteni, a mikrofont és a kamerát távolról is bekapcsolni.

Lapunk érdeklődésére a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóirodája arról tájékoztatott, hogy a köztársasági elnök, valamint szükség szerint a köztársasági elnök családjának személyvédelmét a Készenléti Rendőrség szervezi és hajtja végre. A Köztársasági Elnöki Hivatal székhelyéül szolgáló Sándor-palota épületének létesítményvédelmét szintén a Készenléti Rendőrség látja el. Azt is hozzátették, hogy a Direkt36 írásában foglalt feltételezéseket nem kívánják kommentálni.