Megkezdődött a nemzeti konzultáció bojkottja, sorra gyűlnek az üres ívek

2023.11.23. 15:31
Megkezdődött az üres nemzeti konzultációs ívek begyűjtése. Az aHang és az Egységes Diákfront a kampányt két szakaszban valósítja meg, a cél pedig az, hogy megmutassák a kormánynak: az emberek propaganda helyett valódi kérdésekről mondanák el a véleményüket.

Az elmúlt napokban már megérkeztek a postaládákba a nemzeti konzultációs ívek. Az állampolgárok 2024. január 10-ig foglalhatnak állást összesen tizenegy kérdésben, ezekről itt írtunk bővebben.

Az aHang és az Egységes Diákfront szerint a kormány immár sokadik éve nem a valódi kérdésekről konzultál, ezért közvetlenül az alternatív népszavazás eredményhirdetése után egyfajta bojkottötletet fogalmaztak meg. 

A tiltakozó szervezetek egymillió üres nemzeti konzultációs ívet szeretnének összegyűjteni, így azt kérik, ezúttal senki ne dobja ki az íveket, december 4-én ugyanis országszerte megnyílnak a leadópontok, ahova azokat személyesen is el lehet juttatni.

A szervezők tájékoztatása szerint egy nap alatt 6 ezernél is többen jelentkeztek az üres ívek összegyűjtésére, kedden pedig már az első üres konzultációs ívek is megérkeztek az ország különböző pontjairól.

Már meg sem lepődünk azon, hogy az oktatási reformért indított kezdeményezésünkkel párhuzamosan a kormány számára az a legfontosabb, hogy egy újabb olyan intézkedést és intézményt vezessen be, amellyel pontosan a közösségi érdekérvényesítést akarják tovább gyengíteni

– fogalmazott közleményben Szalóki Viktor, az aHang szóvivője, utalva a napokban benyújtott szuverenitási törvényre.

„Több milliárd közpénz folyik el propagandakérdésekre, miközben olyan kérdésekben, mint az ország jövőjét meghatározó oktatás, minden párbeszédfolyamatot ellehetetlenít a kormány” – mutatott rá az aktivista, majd hozzátette: reményeik szerint ezúttal nem lesznek olyan plakátok a konzultáció lezárása után, hogy „a magyar emberek 97 százaléka döntött!"