Internetes csalók verték át a Sztárbox nézőit

2023.11.27. 07:43
Az RTL Sztárbox című műsorának meccseire árultak olcsó jegyeket online csalók. A károsultak próbálnak összefogni és feljelentést tenni az ügyben.

Internetes csoportokban és fórumokon jelentek meg azok a nézők, akiknek a Sztárbox mérkőzéseire kínáltak jegyeket a csalók – ismertette a Story magazin. 

Mint írták, legutóbb már a műsor élő adásában is jelezték, hogy a következő két versenynapra elfogytak a jegyek, de így is sokan bedőltek az átverésnek.

Egy férfi például kedvezményes jegyeket kínált az eseményre, emellett azt is felajánlotta, hogy még a személyi igazolványát is átküldi, hogy igazolja a hitelességét.

Az áldozat erre nem tartott igényt, így az összeget gyanútlanul átutalta. A csaló ezután egyszerűen letiltotta a vásárlót. 

A lap szerint a héten megszaporodtak a hasonló esetek. Hozzátették, hogy a károsultak próbálnak összefogni és feljelentést tenni, emellett a pénzintézetüknél is megpróbálják visszaszerezni az elveszített összeget. 

Az áldozatok bíznak benne, hogy a feljelentések hatására „a bíróság egyesíti” ezeket az ügyeket, és megbüntetik a csalókat.

Ahogy az Index beszámolt róla, november 26-án sor került a Sztárbox talán eddig legjobban várt mérkőzésére, ahol Istenes Bence és Rácz Jenő szállt ringbe egymás ellen. A verbális adok-kapok már egy ideje tart a két sztár között: Rácz a hét elején nemzeti ügynek nevezte Istenes megverését, mire ő egy biztató kommentválogatással vágott vissza közösségi oldalán. Az Istenes által megosztott kollázsba azonban több meredek hozzászólás is bekerült, köztük egy rasszista megnyilvánulás, amely miatt bocsánatot is kért a műsorvezető.