Újabb üzletlánc döntött a karácsonyi boltzár mellett

2023.12.04. 15:28
Az ország piacvezető könyvkereskedője is úgy döntött, hogy zárva tartja üzleteit december 24-én. A Libri ezzel a lépéssel a munkavállalók ünnepi kikapcsolódását segíti.

Kovács Péter, a Libri igazgatója a cég közleményében arról tájékoztatott, hogy a kereskedelemben, és így természetesen a könyvpiacon is a karácsonyt megelőző egy-két hónap az, ami a legnagyobb forgalmat hozza, így nagy a terhelés ilyenkor a munkatársaikon.

A Libri kiemelten figyel a kollégák szellemi feltöltődésére. Könyveket értékesítő, vagyis vásárlóinknak minőségi időtöltést kínáló cégként nem is tehetnénk másként

– fogalmazott az igazgató a Világgazdaság beszámolója szerint.

Hozzátették, hogy a december 24-ét megelőző időszakban a megszokott nyitvatartással várják a Libri-boltok a vásárlókat, és a könyvek beszerzésére online is van lehetőség.

A könyvkereskedő arra kéri az olvasókat, hogy időben tervezzék meg vásárlásaikat annak érdekében, hogy biztosan megérkezzenek a karácsonyi ajándékként szánt könyvek a fa alá.

Mint megírtuk, Lidl volt az első kezdeményezője a december 24-i boltzárnak. Az áruházlánc bejelentette, hogy szenteste országszerte minden üzletük zárva tart, hogy munkavállalóik is családjukkal tölthessék a nem hivatalos ünnepnapot.

A sort a Rossmann folytatta, a bolthálózatnak több mint kétszáz üzlete marad zárva szentestén. A kezdeményezéshez a JYSK dán bútorkereskedelmi üzletlánc, a Penny Market, illetve az OBI és az XXXLutz is csatlakozott, emellett közölték, hogy december 22-én és 23-án is meghosszabbított nyitva tartással várják a vásárlókat.