Intenzív havazás miatt még mindig késnek a Magyarországra érkező nemzetközi vonatok

2023.12.04. 15:01
Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint hétfőn is több vasútvonalon nehezíti, lassítja a közlekedést a hétvégi intenzív ausztriai és németországi, München környéki havazás, ezért jelentős fennakadások, késések tapasztalhatók a távolsági és regionális vonatforgalomban.

Ahogy az Index megírta, Ausztriában több mint húszezer háztartás maradt áram nélkül hétvégén az időjárási körülmények miatt. A forgalmat a kidőlt fák is akadályozták, az ÖBB osztrák vasúttársaság már szombaton jelezte, hogy az ausztriai és németországi, München környéki havazás nehezíti, lassítja a közlekedést több vasútvonalon is.

A közlekedési nehézségek még hétfőn is érintik a München, Salzburg, illetve Zürich felől Magyarországra érkező, és Hegyeshalmon, Győrön át Budapestre közlekedő nemzetközi vonatokat – Railjet, EuroCity, EuroNight –, továbbá a Budapest felől Ausztria felé ugyanezen irányokba közlekedő nemzetközi járatokat is – írta közleményében a MÁV Zrt.

Hozzátették, hogy Budapest és Bécs között biztosított a nemzetközi vonatok közlekedése, azonban előfordulhatnak jelentős késések és járatkimaradások.

A németországi vonatok módosított útvonalon, Zell am See felé járnak, és akár 90 perccel hosszabb lehet a menetidő.

Az ÖBB azt javasolja, hogy aki teheti, halassza későbbre az utazását, a német vasút pedig a München környéki utazások elhalasztását kéri – jelezték a közleményben.