Oxigénpalackhoz kötött nőt fosztottak ki, több év börtönt kaphatnak érte

2023.12.04. 09:03
A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége kifosztás bűntette miatt gyorsított eljárásban, őrizetbe vétele alatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó férfival szemben, aki egy oxigénpalackhoz kötött idős nőtől vette el a pénzét.

A vádirat lényege szerint a vádlott tudta, hogy a mozgásszervi megbetegedésben, illetve tüdőbetegségben szenvedő, oxigénpalackhoz kötötten élő sértett egyedül él egy Barcshoz közeli faluban, aki kora és egészségi állapota miatt az ágyból felkelni, mozogni is csak rövid ideig képes.

A vádlott ezt kihasználva idén ősszel bement a sértett házába, ahol az idős asszony a gyógyszerei bevétele után lefeküdt aludni.

A sértett azonban felébredt a vádlott mozgására, akit felelősségre vont az ottléte miatt, majd megkérte, hogy távozzon.

A vádlott ennek ellenére magához vette a sértett készpénzét, majd kisietett a házból. Az idős és beteg asszony megpróbálta visszaszerezni értékeit, azonban az utcára kiérve a megerőltetéstől elszédülve a földre feküdt. Az egyik falubéli meghallotta az asszony segélykiáltását, és végül értesítette a rendőröket.

Az ügyészség a vádlottat őrizetbe vétele után a Barcsi Járásbíróság elé állította. A bíróság a férfit az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és ezért őt 3 év 4 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem emelkedett jogerőre, ezért az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását is.