Elfogták a notórius salgótarjáni gépkocsifeltörőt

2023.12.12. 15:01
A rendőrök őrizetbe vették a 38 éves férfit, aki több autót is feltört és megrongált Salgótarján belvárosában, több száz ezer forintos kárt okozva.

A mátraverebélyi lakos november közepén Salgótarjánban parkoló gépkocsikat tört fel, hogy elvigye azokból az értékeket. November 16-án betörte egy, a vármegyeszékhely belterületén álló jármű jobb első szélvédőjét – közölte a rendőrség.

Az autóból ellopott két táskát, amelyben személyes iratok, csaknem 50 ezer forint, egy bankkártya és egy másik gépkocsi indítókulcsa, valamint forgalmi engedélye volt.

A tettes eldobta a táskákat, a slusszkulcsot és a forgalmit az elkövetés helyétől nem messze, amelyeket az autó tulajdonosa meg is talált. 

Ezt követően a férfi eltávolította egy másik járműnek a kilincseit, lehúzta az ablakot, és a két ülés közti tárolóból kivett 20 ezer forintot. Ezzel a cselekményével közel 200 ezer forint rongálási kárt okozott a tulajdonosnak. 

Másnap délelőtt folytatta bűnös ténykedését, és két gépkocsi szélvédőjét törte be, azonban nem járt sikerrel. Értékek nélkül távozott az autóktól, viszont a rongálással sok kárt okozott.

Három év fegyház

A salgótarjáni nyomozók információi alapján a bátonyterenyei rendőrök fogták el az elfogatóparancs alapján körözött férfit Mátraverebélyen. A Salgótarjáni Rendőrkapitányságon a nyomozók lopás bűncselekmények elkövetése miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették.

A Salgótarjáni Járásbíróság korábbi vagyon elleni bűncselekmények miatt három év fegyházbüntetésre ítélte a férfit, amelynek letöltését nem kezdte meg, így őt a hatóság tagjai átszállították a kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe.