Lázár János a MÁV-os kirúgásokról: Kellett egy kis nyomást gyakorolni

2023.12.19. 07:11
Lázár János építési és közlekedési miniszter a Blikknek adott exkluzív interjút, amelyben Márki-Zay Péterrel való kapcsolatáról, politikai hullákról, a MÁV-os kirúgásokról és arról is beszélt, miért egyre drágább autózni Magyarországon.

A Blikknek adott interjút nemrég Lázár János, amelynek a legfontosabb részei a következők voltak:

  • A 14 év alattiak díjmentes közösségi közlekedése a tervek szerint 2024. március 1-től indulhat el az érintett kiskorúak számára.
  • Az autóhasználat drágulásáról a miniszter elárulta: „Részben tudatosan, részben külső körülmények hatása miatt történik, hogy az uniós irányelveknek megfeleljünk.”
  • A MÁV-nál történt kirúgásokkal kapcsolatban Lázár János elmondta, hogy a Budapest–Bécs vasútvonal „rendkívül lerobbant állapotban volt”, amit sürgősen orvosolni kellett. A cél érdekében „kellett egy kis nyomást gyakorolni. Kicsit föl kellett őket gyorsítani.”
  • A miniszter Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel való viszonya is szóba jött a beszélgetés közben. „Nehéz vele boldogulni. Nagyon nehezen viseli a tavalyi választási vereséget” – fogalmazott Lázár János kollégájáról, akivel, mint kiderült, másfél kilométerre laknak egymástól.

A teljes interjú a Blikk oldalán érhető el.