Videón, ahogy ellopták az élő pónit az adácsi betlehemből

2023.12.27. 15:39
Cukit néhány nappal karácsony előtt tulajdonították el az adácsi betlehemből. A póni azonban nem hagyta magát, megpróbált megszökni a tolvajok elől, amiről felvétel is készült. Az állatot azóta megtalálta a rendőrség két faluval arrébb.

Amint arról néhány nappal karácsony előtt beszámoltunk, egyik decemberi éjszakán elloptak egy élő pónit az adácsi betlehemből. Az egész település az állat keresésére indult, a rendőrség pedig még eljárást is indított az ügyben. A helyi polgármester, Soha Márton posztolt is az esetről, bejegyzése alatti kommentekben volt, aki azt írta, ő látta, ahogyan száron vezetik a pónit éjszaka. 

A Tények most egy videót tett közzé az esetről és „a nyugalom megzavarására alkalmas tartalomra” is felhívták a figyelmet. Az adásban elhangzik, hogy 

elszökött egy póni a tolvajoktól, akik az adácsi betlehemi udvarból kötötték el az állatot. 

Cukit ugyanis nem volt egyszerű ellopni: először elszaladt, így a a tolvajoknak üldözniük kellett. A történtekről egy autós felvétel is készült – persze az illető, aki felvette az eltulajdonítás pillanatát, nem tudta, hogy éppen pónilopás zajlik. Ki is szállt az autóból, hogy befogja, de hiába. „Adácson zajlik az élet” – mondta.

A rendőrök a póni nyomára bukkantak

Ezt követően a póni a ködbe veszett a tolvajokkal együtt. Az utóbbiak végül sikerrel jártak, mert a dolgozók, akik elmentek reggel megetetni a lovat, csak az állat hűlt helyét találták. Ők szóltak is a polgármesternek, aki egyébként Cuki gazdája. 

Az is kiderült, hogy a polgármester először azt hitte, valaki viccel, amikor szóltak neki, hogy eltűnt a póni.

Végül a rendőrök két faluval arrébb Cuki nyomára bukkantak, a póni pedig azóta vissza is került a betlehemi jászol mellé.

A TV2 riportere azt mondta, Cuki olyan békés, hogy még a kamerát is megszagolja, és a néhány napja átélt izgalmak ellenére sem zavarja őt semmi. A tolvaj(ok) természetesen büntetésre számíthat(nak).

Nemrég arról számoltunk be, hogy forgalommal szemben ügetett egy ló az autópályán, de az minden bizonnyal nem ugyanez az állat volt.