Fontos változások jönnek januártól a Sándor-palotában

2023.12.29. 08:58
2024 január 1-jétől több szervezeti változás is várható a Sándor-palotában, a részletek már a Magyar Közlönyben is megjelentek.

Novák Katalin köztársasági elnök döntése értelmében a Sándor-palota szervezetének vezetését 2024. január 1-jét követően egy főigazgató látja el, a tisztségre az államfő Schanda Tamást nevezte ki – erről számolt be a Sándor-palota egy közleményben, a változások azóta a legfrissebb Magyar Közlönyben is megjelentek.

Mint ismert, Schanda Tamás 2014-től kezdve több minisztériumban is megfordult helyettes államtitkárként és államtitkárként, majd Novák Katalin 2022-es beiktatása után a köztársasági elnök kabinetfőnöke lett. Kabinetfőnöki kinevezése december 31-ig szól, januártól pedig már főigazgató lesz.

A szintén 2022 májusában kinevezett hivatalvezetőre, Ekler Gergelyre ugyancsak új  kihívások várnak, kinevezése „érdemei elismerése mellett, más fontos feladat ellátására való tekintettel, közös megegyezéssel” szűnik meg. Ekler Gergely a jövőben a Családpárti Alapítványt vezeti.

A Sándor-palotában létrejön továbbá a Kiemelt Figyelmet Érdemlőkért Felelős Igazgatóság, amelyet 2024. január 1-jétől Victor Katalin korábbi elnöki tanácsadó vezet, valamint a Koordinációs Igazgatóság, amelynek vezetője február 1-jétől látja el feladatát.