Bízik benne, hogy újra járhat a házomlásban megsérült balerina

2024.01.12. 21:29
Kerekesszékbe kényszerült Tóth Nikolett, miután 2022 nyarán súlyosan megsérült egy terézvárosi házomlásban. A Budapesti Operettszínház egykori balettművésze nehéz helyzete ellenére is próbálja pozitívan megélni a mindennapokat.

Rengeteg életmentő műtéten esett át Tóth Nikolett, akire 2022. június 27-én ráomlott egy terézvárosi épület, a Jókai utcában. A fiatal balerinának a gerince és koponyája sérült meg, így azóta kerekesszékben éli a mindennapjait. A baleset után édesanyjával egy lift nélküli zuglói albérletbe költöztek.

A Budapesti Operettszínház egykori balettművésze az RTL Híradónak mesélt arról, hogy az orvosi kezelések és segédeszközök miatt nehéz anyagi helyzetbe kerültek. A Terézvárosi Önkormányzat korábbi ígéretét betartva felajánlott egy lakást Tóth Nikolettnek, emellett az igényeknek megfelelő átalakítást és felújítást is vállalják.

Vannak mélypontok, rosszabb napok, de megpróbálok minél pozitívabban állni az egészhez

– mondta az egykori balett-táncos, aki nagyon szeretne újra abban a kerületben élni, ahol született és egykor dolgozott. Napjai nagy részében rehabilitációra és gyógytornára jár. Orvosai szerint minimális az esélye annak, hogy újra járhat, de Tóth Nikolett is bízik a felépülésben.

A balettművész boldogan idézte fel, hogy karácsonykor egyetlen estére ismét az Operettszínházban szerepelhetett. Nikolett vendégként vett részt a Diótörő előadásában. Baleset utáni visszatérését nagyon jó élménynek nevezte. Mint mondta, nem volt szomorú, mivel számára olyan érzés volt, mintha „egyetlen egy napot sem hagyott volna ki”.