Rendőröket kellett hívni a Wizz Air Budapestre érkező járatára

2024.01.19. 08:51
Rendőrök vezették le az egyik utast szerdán a Wizz Air Ciprusról Budapestre tartó járatáról. A férfi több alkalommal is dohányzott a repülőgép mosdójában. A légitársaság zéró toleranciát alkalmaz a szabályszegőkkel – tájékoztatta az Indexet a légitársaság.

Rendőrök lepték el január 17-én a Wizz Air Lárnakáról Budapestre érkező járatát – írja a Naphíre. A lap szerint a légiutas-kísérők már a leszállás után figyelmeztették az utasokat, hogy maradjanak a helyükön.

A repülőgépre több rendőr is érkezett, majd odaléptek az egyik férfihoz, akit lekísértek a fedélzetről. 

Az utasok csak ezt követően kezdhették meg a leszállást. Az esetre a légitársaság is reagált: közleményük szerint az egyik utas a személyzet többszöri figyelmeztetése ellenére is dohányzott a repülőgép mosdójában. 

Az Index megkeresésére közleményükben azt írták, a biztonsági protokollnak megfelelően értesítették a rendőrséget, akik a leszállás után levezették a szabálysértő utast a fedélzetről. 

A légitársaság a biztonsági előírások megszegésével kapcsolatban minden esetben zéró toleranciát alkalmaz

– emelte ki a Wizz Air. Hozzátették, hogy a dohányzásra vonatkozó szabály általános a légi közlekedésben. Megsértése akár 3 ezer eurós büntetéssel és a repüléstől való eltiltással is járhat.

A légitársaság elnézést kért az érintettektől, emellett szeretnék felhívni a biztonsági előírások betartására a figyelmet.